1 mars 2019
20:00

Referat: FBC Kalmarsund Ungdom B - Gantesbo IBK

Då va vi inne på last three. Ikväll begavs det till Öland, Färjestaden, för att möta Kalmarsund. Många återbud innebar liten trupp, endast 9 spelare, men kvalitet all the way.

Första perioden blev en ganska fartfylld historia med chanser åt bägge håll. Kalmarsund höll mest boll men kom inte till så många avslut. Med de som kom fram tvingade Kasper till svettiga räddningar. Hela perioden passerade utan några mål åt något håll.

Andra perioden forsatte i samma anda. Gantesbo snappade upp Kalmarsunds misstag, som kom med jämna mellanrum, men förvaltade inte chanserna. I 9e minuten kom dock första målet. Hult i egen zon skulle slå en passning in i mitten men fick en felträff och bollen gick istället till en Kalmarsundspelare. Mottagning, skott, mål - straffad direkt. Efter detta växte Gantesbo något och visade kämparvilja och tryckte på för en kvittering. Kalmarsund kom ingenstans och skapade inte lägen själv. I periodens sista minut tappade Gantesbo bollen högt och gav Kalmarsund en chans till kvittering. Denna förvaltades och bollen satt inpräntad i krysset. 2-0.

Tredje perioden började med att Kalmarsund satte press. Inget som gav något utan Gantesbo kunde spela sig loss och hitta möjligheter. Det var inget snack om att Gantesbo skulle göra nästa mål. Så till slut, när klockan precis slagit 10 minuter in i slutakten, så skottade Arvid mot mål. Ola fångade upp returen och bollen hamnade hos Oliver som satte reduceringen. 2-1 och gott om tid att kvittera. Men ett par minuter senare fick Kalmarsund ett gratismål tilldömda sig. Skott mot Kasper som studsade sakta mot mållinjen. Nygge försökte frebrilt slå bort bollen och lyckades tillslut när den studsade på linjen. Domaren tyckte dock att den var inne. Det var nog bara han i hela hallen som uppfattade den som inne. Tyvärr var det ju han som bestämde och Kalmarsund tilldelades ett gratismål till 3-1. Gantesbo lät inte detta påverka spelet utan bara 20 sekunder senare hittade Nygge en vacker pass diagonalt genom hela offensiva zonen till Ola som tog emot på backhand och swishade in bollen med forehand. 3-2 och det var match igen. Trots bra chanser, bland annat en innestolpe av Jon med 2,5 minut kvar, kom inte Gantesbo till en kvittering och en tråkig uddamålsförlust var ett faktum.

En bra insats av en liten styrka. Tråkigt med uddamålsförlust, särskilt mot ett lag som Kalmarsund som, i min mening, inte förtjänade 3 pinnar idag. Bara till att ändra fokus och se fram emot nästa veckas sista hemmamatch för säsongen. Då gästar Ljungbyholm Emmaboda sporthall för en tuff drabbning,

Kalmarsund B - Gantesbo 3 - 2 (0-0, 2-0, 1-2)
Mål: Oliver, Ola
Assist: Ola, Nygge